#EVENIMENT

ACTE INCOMPLETE

 

Actele depuse de cele trei firme interesate de preluarea CFR Marfa erau incomplete, din acest motiv ofertele fiind respinse, informeaza Ministerul Transporturilor.

 

Comunicat de presa :

Ministerul Transporturilor vă informează că, în urma verificării şi analizării documentaţiilor de participare depuse de potenţialii investitori la procedura de precalificare în cadrul procesului de privatizare a SNTFM CFR MARFĂ, Comisia de Privatizare instituită la nivelul Ministerului Transporturilor, a hotărât respingerea celor trei potenţiali ofertanţi şi reluarea procedurii, conform prevederilor legale.

Documentaţiile de participare pentru precalificarea la privatizarea SNTFM CFR MARFĂ au fost depuse de către compania americană OmniTRAX, Grup Feroviar Român (GFR) şi de către Asocierea Transferoviar Grup (TFG) – Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria.

Privatizarea CFR Marfă se realizează printr-o procedură de vânzare de acţiuni prin metode combinate cu criterii de precalificare, constând în negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, urmată de licitaţie cu ofertă în plic pentru un pachet majoritar de 51% din capitalul social al companiei.
Menţionăm că procesul de privatizare se realizează în conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă nr. 88/1997 cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr. 137/2002 cu modificările şi completările ulterioare, Hotărârea Guvernului nr. 577/2002 cu modificările şi completările ulterioare şi Hotărârea Guvernului nr.46/2013.

Sursa