#EVENIMENT

Decizia de revocare a lui Cristi Danilet este neconstitutionala

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis ca revocarea lui Cristi Danilet din functia de judecator al CSM este neconstitutionala.  Aceasta a stabilit ca articolul 55 alineatele 4 şi 9 din Legea 317/2004  sunt neconstituţionale.

Articolul 55 aliniatul 4 prevede ca ” membrii aleşi ai Consiliului Superior al Magistraturii sunt revocaţi şi la cererea majorităţii adunărilor generale de la nivelul instanţelor sau parchetelor pe care le reprezintă, în cazul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare a atribuţiilor încredinţate prin alegerea ca membru al Consiliului. În cadrul adunărilor generale, decizia se ia cu votul a două treimi din numărul judecătorilor sau procurorilor”.

Articolul 55 aliniatul 9 prevede ca ” în termen de 15 zile de la înregistrarea sesizării semnate şi motivate de reprezentanţii adunărilor generale prevăzute la alin. (4), Plenul Consiliului Superior al Magistraturii dispune revocarea din funcţie a membrului ales. Dispoziţiile art. 57 alin. (2) se aplică în mod corespunzător”.

Dupa ce-si va motiva decizia, CCR va decide si urmarile pe care le produce aceasta, daca Cristi Danilet revine sau nu in functia de judecator al CSM.

.